Project Work : Team Roze Bunker

2021-11-26

Edition 1

Wij zijn Mirte, Myrthe, Annika en Patricia. Een gezellige mix van diverse achtergronden en studies die allemaal één ding gemeen hebben: een liefde voor eten en drinken. Je kan dan ook begrijpen dat wij zeer blij waren om te horen dat onze opdrachtgever daar ook mee te maken heeft :).

Onze opdrachtgever is namelijk Roze Bunker, een bedrijf die (h)eerlijke en biologische limonadesiropen maakt van lokale groente, fruit en kruiden. Roze Bunker gelooft niet in het onnodig transport van water sinds we in Nederland bijna het lekkerste kraanwater van Europa hebben. Met elke fles tackelen ze urgente problemen. Roze Bunker neemt bijvoorbeeld restpartijen af van boeren die overschotten hebben die niet verkocht worden óf citroenen van limoncello bedrijven die alleen de schil nodig hebben. Zo heeft Roze Bunker al vele waardevolle rest-ingrediënten kunnen gebruiken voor hun siropen. Maar Roze Bunker ziet hier meer kansen in liggen. Daarom zet Roze Bunker zich in om een eerlijke frisdrankmarkt te creëren door niet alleen andermans maar ook hun eigen reststromen een nieuwe kans te geven en daarmee ook bij te dragen aan SDG 12: verantwoorde productie en consumptie. Hier schieten wij te hulp! Door met creatieve maar vooral rendabele ideeën te komen om de Roze Bunker cirkel zo rond mogelijk te maken.

De opzet van ons project ziet er wat anders uit dan de meeste SDG projecten. Wij krijgen vanuit Roze Bunker elke week korte opdrachten die we uitvoeren in sprints van een of twee weken. De opdrachten die we krijgen hebben te maken met het verwerken van reststromen, zoals de pulp die overblijft na het maken van siroop, maar ook met de marketing achter deze producten. Alle opdrachten staan in het teken om het verhaal van Roze Bunker te versterken.

De opdrachten waar we ons tot nu toe mee bezig hebben gehouden hebben te maken met de reststromen van Roze Bunker. Allereerst zijn we aan de slag gegaan met de pulp van de gekke bessen siroop. We hebben gekeken of er bedrijven zijn die er inkt van kunnen produceren. Daarnaast hebben we onderzocht of de schillen van de citroenen een nieuw leven ingeblazen konden worden. Verder is er een ontwerp gemaakt voor een duurzame geschenkverpakking. Deze geschenkverpakking kan zonder extra verpakking met de post naar elke willekeurige locatie gestuurd worden. Dit verminderd de hoeveelheid karton of ander verpakkingsmateriaal. Verder hebben een dag op de locatie van Roze Bunker producten gemaakt van de reststromen. Zo zijn er onder andere snoepjes, bonbons en chutney gemaakt van framboos laos pulp. 

Tijdens deze week hebben we ook een training gehad over professioneel communiceren, dit was deel twee van deze training. Deze training ging over presenteren. Er werden tips gegeven over het geven van een duidelijke presentatie. Wat tijdens deze training kort geoefend werd. Het waren zeer handige tips die goed van pas kunnen komen tijdens de eindpresentatie.